Ontbijten | Zink en malaria |
Jodium in melk | Alcohol en borstkanker |
Kalktabletten (geschrapt) | Alcohol en het hart |
Vitamine D en ziektes | HDL cholesterol |
Melk en kanker | Vleeswaren en darmkanker |
JOGG | Ijzer in gehakt |
Thee en bloeddruk | Nitraat in groenten |
Lightdranken en zoetstoffen | Biologisch vlees |
Sulfiet en astma | Vitamine B12 |
Bijvoeden van baby’s | Advies vitamine D |
Acne | Maculadegeneratie |
Visolie | Vitamine C en nierstenen |
Koffie en cafeïne | Eiwit en spiervorming |
Suikerpolymeren als vezel | Sap, bier en overgewicht |
Fritessaus | Sorbitol en xylitol |
Transvet. | Claims voor gentech |
Groenten, fruit en gewicht | Logo’s gezonde voeding |
Vruchtensap | Etikettering |
Fruit en kanker |
Wat is er anders in 'Wat is nu Gezond?', versie 3.0?
De geheel herziene versie 3.0 van Wat is nu Gezond is verschenen. Er is heel wat veranderd sinds ik acht jaar geleden de vorige versie schreef. De volgende onderwerpen zijn nieuw of gewijzigd: